OVER MIJWHY ME?

Al zolang ik in kleur kan zien, observeer ik met grootse fascinatie mensen en hun beweegredenen.  Het is een tweede natuur om aan te voelen wat mensen niet kunnen zeggen, maar wel voelen. Waar hun authentieke kracht schuilt en waar ze zichzelf soms nog in de weg zitten.

Zodra ik afstudeerde als documentairemaakster aan het RITCS (2012) ging ik aan de slag in de media om mensen te laten zien waar hun kracht en schoonheid schuilde. Op die manier wilde ik ze terug in contact brengen met hun eigen en meest authentieke kern.

Tijdens mijn jaren in de media ontdekte ik echter hoe moeilijk het is om er authenticiteit te bewaren: ik zag de grootste artiesten en de bekendste televisiefiguren worstelen met de kloof tussen hun 'publieke voorkant' en hun menselijke achterkant. Worstelen met het verlangen om graag gezien te worden enerzijds, en de eerlijke connectie met zichzelf en hun verhaal te bewaren anderzijds - of je nu op of langs het podium staat: iedereen wilt gewoon graag gezien worden.

Naast alle ervaring die ik opdeed langs het podium, sta ik ook al sinds mijn vierde zelf op het podium als muzikante (www.flogsta.be) moderator, auteur en reporter in beeld (www.emilieplouvier.be). Ik weet daarom hoe kwetsbaar en krachtig het voelt om 'in beeld' te zijn en je creatieve ei op de wereld los te laten. Hoe eng en tegelijk noodzakelijk het podium voor een artiest is en vooral: hoe belangrijk het is om zowel op als naast het podium samen te vallen met jezelf en je meest authentieke verhaal.

Ik startte daarom een opleiding tot NLP-coach, om te leren hoe ik niet alleen mezelf maar ook anderen met het juiste verhaal op de juiste plek kan krijgen. Want met de verhalen van vandaag, bouwen we de wereld van morgen.